خبرگزاری فارس: مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با بیان اینکه حرکت 9 دی خودجوشترین و مردمیترین حرکت در سالهای پس از پیروزی انقلاب بود، گفت: بصیرت دینی مردم، عامل اصلی ایجاد حماسه مردمی نهم دیماه در سال گذشته بود.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی، حجتالاسلام کاظم لطفیان با اشاره به معنای بصیرت، اظهار داشت: بصیرت نوعی آگاهی عالمانه، همه جانبه و عمیق نسبت به مسایل و تصمیم گیری و عمل در راستای مصالح و منافع اسلام، ملت و کشور است.
وی افزود: بصیرت اساساً برخاسته از یک نوع نگاه دقیق خیرخواهانه و از روی اخلاص نسبت به مسایل جاری یک کشور است و کسی که دارای بصیرت است، از خودسریها و تعصبها به دور است و از لایههای ظاهری مسایل عبور کرده و برای رسیدن به لایههای باطن تلاش میکند.
مدیر کل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به ابعاد مختلف بصیرت اظهار داشت: بصیرت یک مظهر دشمنشناسی دارد، یعنی اطلاع دقیق از برنامهها و ترفندهای دشمن و یک مظهر شناخت جبهه خودی و شخص با بصیرت از یک سو در حوزه شناخت و ساماندهی جبهه خودی و از سوی دیگر در راستای خنثیسازی توطئههای جبهه غیر خودی تلاش میکند.
لطفیان افزود: بصیرت یک شاخص و راهنما برای انسانها در مسیر زندگی است که هم در تشخیص معیارهای حق و باطل کمک میکند و هم مسیر را به صورت شفاف نشان میدهد. وی راه رسیدن به بصیرت را یک معرفت عمیق دانست و گفت: جامعهای که بصیرت داشته باشد، پشت سر شاخصهای توصیف شده در نظام ولایی حرکت میکند و به هنگام بروز فتنهها، پشت سر رهبری قرار میگیرد.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان افزود: در دنیای امروز، به خاطر نزدیکی جریان حق و باطل با یکدیگر و نفاق و دورویی در جبهه مخالف، حرکت در این مسیر پویایی با دشواری فراوان روبهرو است و اگر بصیرت نباشد لغزش و سقوط حتمی است و انتخاب صحیح در این وانفسا، نیاز به بینش دارد و بینش صحیح همان بصیرت است.
لطفیان با اشاره به مصادیق بصیرت گفت: شناخت روشن و قطعی از دین، تکلیفمداری، معرفت نسبت به پیشوا، شناخت دوست و دشمن و حق و باطل از جمله مصادیق بصیرت به شمار میرود.
وی با اشاره به وقایع صدر اسلام افزود: تعابیر زیادی راجع به بصیرت در صدر اسلام به ویژه در دورانی که عالم اسلام گرفتار فتنهها شده بود، سراغ داریم به ویژه در دوران حکومت حضرت علی (ع) که هم جریان نفاق و اردوگاه باطل تلاش میکرد در قالب حق نمایان شود و هم دینداران بیبصیرت، جبهه حق را خوب پشتیبانی نکردند، لذا برترین تعابیر را از بیان ایشان مشاهده میکنیم که فرمودند علم دین جز توسط انسانهایی که صاحب بصیرت و شکیبایی هستند، امکانپذیر نیست.
این مسئول فرهنگی تصریح کرد: بصیرت همیشه باید مقدم بر مبارزه باشد در حالیکه برخی انسانها مبارزه را مقدم بر بصیرت میکنند که این اشتباه است، بنابراین در اسلام، مبارزه باید از روی بصیرت باشد و مبارزه منهای بصیرت در پیشبرد اهداف اسلامی تأثیری ندارد.
لطفیان بصیرت را یکی از مهمترین ویژگیهای افراد برجسته در طول تاریخ عنوان کرد و افزود: شفافترین چهرهای که در طول تاریخ از این بزرگان بر جای مانده است، بصیرت فوقالعاده آنها است و مبارزان نستوه تاریخ همیشه دارای بینش و بصیرت عمیق بودهاند.