سفارش تبلیغ
صبا ویژن

آخرین منجی


افشای اسرار فساد خاندان دیکتاتور تونس

 


دخالت گسترده در امور کلی کشور از جمله عزل و نصب مقامات و گماشتن شماری از اعضای خانواده در پستهای حساس و سلطه بر مسائل مالی و اقتصادی و سیاسی پرده از نیمه پنهان خانواده همسر بن علی بر می دارد که مهمترین دلیل سرنگونی وی اعلام شده است.


به گزارش مهر، نام همسر بن علی به بسیاری از مسائل فساد و دخالتهای گسترده در امور کشور گره خورده بود، تا جایی که برخی بر این باور بودند که الطرابلسی و خانواده اش بر تونس حکومت می کردند نه بن علی، به ویژه پس از بیماری اش در برهه اخیر که سبب ناتوانی اش در اداره امور شده بود.


اعتراضات گسترده اجتماعی در طول هفته های گذشته که شراره اولیه آن از استان سیدی بوزید زده شد و نتیجه این قیام بزرگ، سرنگونی دیکتاتور مورد حمایت غرب بود، چندین مسئله را روشن و آشکار کرد از جمله فساد فراگیر در بیشتر نهادهای دولتی در طول سالهای حکومت بن علی  به طوری که چند خانواده به اندازه انگشتان یک دست، بر ثروتهای کشور و تعیین سرنوشت مردم مسلط شده بودند.


الجزیره در این باره اعلام کرد : هنگامی که پرونده فساد در تونس  را ورق می زنیم به سرعت آنچه به ذهن افراد آشنا به امور داخلی این کشور خطور می کند، اسامی چند خانواده و در راس آنها خانواده الطرابلسی است، خانواده لیلی الطرابلسی همسر بن علی، فاسدترین و طمع کارترین آنها هستند ؛ در این فهرست، اسامی دیگر مانند الماطری و شیبوب به چشم می خورد که تمام آنها خانواده هایی هستند که به سرعت شاهرگهای اقتصاد تونس را در قبضه خود گرفتند و به ثروت اندوزی پرداختند.


با وجود تشدید کنترل بیشتر رسانه ها، نبود هر گونه بازخواست برای عملکرد رژیمی که رهبران اپوزیسیون را سرکوب کرده بود، به طور مشخص در پایتختهای اروپایی کتابهایی منتشر شد که به نفوذ و سلطه گسترده خانواده های الطرابلسی و الماطیری بر مسائل سیاسی و اقتصادی و سیطره کامل آنها بر منافع اقتصادی اشاره می کند.
 
در این چارچوب، کتاب "حاکمه قرطاج" (سلطان کارتاژ)در اشاره به لیلی الطرابلسی همسر زبن علی نوشته نیکلا بو و کاترین گراسییه اطلاعاتی را فاش کرد که به گسترش دخالت لیلی الطرابلسی در امور کلی تونس از جمله گماشتن شماری از اعضای خانواده خود در پستهای حساس و کلیدی و ابعاد فساد مالی و اقتصادی و سیاسی خانواده همسر بن علی پرداخته بود.


نویسنده این کتاب می گوید : همسر بن علی نقشهای سیاسی بسیار مهمی بازی کرده و خانواده اش ثروتهای اقتصادی و امتیازهای گسترده ای را در انحصار خود قرار داده بود.(سیطره یافت، مسلط شد، سلطه یافت)


همدستی غربی ها با دیکتاتور سرکوبگر تونس


به گزارش مهر، کاترین گراسییه می گوید : رسانه های غربی حقایق و واقعیتهای مربوط به نفوذ گسترده خانواده های نزدیک به بن علی رئیس جمهور مخلوع تونس در زمینه های سیاسی و اقتصادی را منتشر نمی کردند و به همین سبب ایده این کتاب برای افشای حقایقی درباره این رژیم مطرح شد.


گراسییه که به دشوارهایی ارتباطات خود با منابعش در تونس و محدودیتها و مشکلاتی که برای برخی از آنها به وجود آمد، اشاره می کند، افزود : ما از حجم فساد رژیم بن علی شوکه شده بودیم.


وی گفت : تالیف کتاب با تلاشهای تونسی ها انجام شد و با وجود اقدامات سرکوبگرانه رژیم بن علی، اطلاعات مورد نظر را در اختیارم قرار می دادند.


نویسنده این کتاب در ارتباط با سکوت غربی ها به ویژه فرانسه در برابر فساد رژیم بن علی می گوید : دلایل متعددی درباره دلایل سکوت غربی ها وجود دارد از جمله دلایل شخصی از سوی برخی شخصیتهای فرانسوی که تعطیلات خود را در تونس سپری می کردند، اما درباره دلایل سیاسی این سکوت، مهمترین آن رضایتمندی غربی ها پس از موفقیت رژیم بن علی در سرکوب جنبشهای اسلامی  بود.


بن علی در محاصره مافیا


به گزارش مهر، سایت جنجالی ویکلی لیکس اطرافیان بن علی را به مافیا تشبیه کرده بود.


درباره موضوع فساد در رژیم بن علی، پایگاه ویکی لیکس اسنادی را منتشر کرد که اطرافیان بن علی را به مافیا تشبیه کرد.


 این اسناد می گوید : خانواده همسر بن علی در دست اندازی به املاک و دارایی های دیگران و تملک شرکتهایی که منابع مالی  و سرمایه آن مشکوک است و همچنین غصب شرکتها از صاحبان آنها ید طولایی داشت.


امروز و پس از سرنگونی رژیم بن علی، برخی اهتمام بیشتری را به موضوع فساد نشان داده اند که احتمال می رود مورد توجه بخش گسترده ای مردم تونس در مرحله آینده شود تا در جریان غارتگری و چپاول ثروتهای ملی تونس در زمان حکومت بن علی قرار گیرند.


در صفحه آخر کتاب آمده است : لیلی الطرابلسی در راه "وسیله بورقیبه" گام گذاشته است، زنی که با توجه به رئیس جمهوری ناتوان و بیماری چون حبیب بورقیبه در عمل بر تونس حکومت می کرد.


نویسنده کتاب معتقد است درحالی که کشور برای انتخابات ریاست جمهوری دروغین و تقلبی آماده می شد، لیلی الطرابلسی تلاش می کرد خودش را به عنوان جانشین حکومت به کمک نزدیکانش و سکوت فرانسه که نوعی توطئه بود، بر ملت تحمیل کند.


نویسنده این کتاب از سیطره خانواده لیلی الطرابلسی و خانواده الماطری بر زمام امور کشور در بسیاری از بخشها در پی بیماری بن علی پرده بر می دارد تا جایی که الطرابلسی برخی اعضای خانواده اش را در مناصب حساس و کلیدی تونس قرار داده است.


نویسنده کتاب هدف از انتشار اطلاعات مفید را برداشتن نقاب از چهره رژیم دیکتاتوری بن علی دانسته است.


وی افزود : همه از بن علی حرف می زنند و کسی به همسرش و نقش سیاسی بسیار مهمی که وی ایفا می کرد و سیطره خانواده وی بر ثروتهای اقتصادی کشور و معامله ها و قرارادهای کلانی که در این زمینه به نفع خود منعقد کرد، توجهی نمی کند.


شبکه عنکبوتی لیلی الطرابلسی


به گزارش مهر، شبکه خویشاوندان و نزدیکان الطرابلسی همانند اختاپوس تمام بخشهای مهم اقتصادی از جمله تلفن همراه،  بخش آموزش غیر دولتی را در قبضه خود قرار داده بود.


برادر همسر بن علی و خواهرزاده اش در تصرف اراضی دولتی مشارکت داشتند و زمینهایی را در پایتخت به قیمتهای ناچیز خریداری و همچنین در شرکتهای هواپیمایی هم نفوذ کردند.


بر اساس افشاگری این کتاب، لیلی الطرابلسی به مراتب قدرتی بالاتر از نخست وزیر داشت تا جایی که قادر به سرنگونی دولت، عزل و نصب سفرا و مدیران کل را آن طور که دوست داشت، بود.


 



ارسال شده در توسط منتظر منجی