عضو کمیسیون تربیتی سازمان نظام روانشناسی کشور گفت: بازیهای خشن میتوانند خشونت ایجاد کنند.خشونت، خشونت میآورد بنابراین باید با توجه به سن و سال بچهها و خصوصیات رشد آنها بازیهای رایانهای خاص توصیه شود.
عبدالله شفیعآبادی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: عوامل متعدد محیطی، فردی و خانوادگی در رشد جسمی، روانی و هوشی فرد تأثیر دارد و یکی از این عوامل بازیها و برنامههای رایانهای است.
وی افزود: کاربرد درست، به جا، به اندازه و با هدایت در رابطه با سن و سال بچهها میتواند رشد مناسب را فراهم کند و اگر این عوامل در کنار هم قرار نگیرند برنامههای رایانهای به جای مؤثر بودن آسیبرسان خواهند بود.
شفیعآبادی با بیان اینکه باید برنامههای رایانهای بچهها هدایت شده باشد، تصریح کرد: این برنامهها باید توسط متخصصانی که در تنظیم رشد کودک متخصص هستند توصیه شوند اما متأسفانه در جامعه دیده میشود که به میزان زیادی بچهها رها شدهاند و هر برنامهای حتی برنامههای بزرگسالان در اختیار آنان قرار میگیرد که این مفید نیست.
وی گفت: اگر برنامههای رایانهای نابجا به کار برده شوند هم به سلامت جسمی و هم بر سلامت روحی اثر منفی میگذارد به طور مثال بازیهای خشن میتوانند خشونت ایجاد کنند چرا که خشونت، خشونت میآورد و آموزش خشونت میدهند لذا باید با توجه به سن و سال بچهها و خصوصیات رشدی سنی آنها بازیهای رایانهای خاصی توصیه شود.
این متخصص روانشناسی خاطر نشان کرد: رشد متعادل بچهها باید به گونهای باشد که هم لطافت، هم ظرافت، هم عطوفت و هم دفاع از خود را برای بچهها به ارمغان بیاورد.
وی گفت: متأسفانه گاهی والدین همه بازیهای رایانهای را به همراه برنامههای دیگر در اختیار بچهها قرار میدهند در حالی که خودشان خارج از خانه هستند لذا بچه کاملاً آزاد است و میتواند هر برنامهای حتی برنامههای ضاله را ببیند لذا توصیه میشود برنامههایی که به سن این بچهها نمیخورد از دسترس آنها دور نگه داشته شود.
شفیعآبادی خاطر نشان کرد: همچنین توصیه میشود در زمانهایی که والدین حضور دارند با بچهها همبازی شوند تا بچه احساس نکند باید مخفیانه و محرمانه با رایانه بازی کند. این موضوع مسئله مهمی است که میتواند احساس نزدیکی بین والدین و کودک ایجاد کند و والدین بهتر است با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنند.